Tutaj jesteś Strona główna Piekarnie Piekarnia s.c. kamila kozubek,damian kozubek
TOP 100 of POLAND: 2023, 2022
8.8Ocena końcowa
9.4Indeks zadowolenia
4.7 - googleMaps
7.5Indeks popularności
437 ocen - googleMaps
PIEKARNIA S.C. Kamila Kozubek,Damian Kozubek
91 573 08 28
Szczecińska 42
73-110 Stargard
Niedziela
21:00–00:00
Poniedziałek
Czynne całą dobę
Wtorek
Czynne całą dobę
Środa
Czynne całą dobę
Czwartek
Czynne całą dobę
Piątek
Czynne całą dobę
Sobota
00:00–13:00

Wywiad z laureatem

Data wywiadu: 03.01.2023

Beata: Jak długo prowadzi Pani wspólnie ze swoim bratem działalność i skąd pomysł właśnie na piekarnię?

Pani Kamila: My prowadzimy ten biznes 14 lat. Przejęliśmy po Mamie, więc jest to rodzinny biznes. Mama odkupiła piekarnię ok. 20 lat temu. A my po Niej przejęliśmy działalność.

 

Beata: Aż 20 lat na rynku to bardzo długi okres czasu. Zapewne są już Państwo bardzo rozpoznawalni?

Pani Kamila: Tak, jesteśmy rozpoznawalni.

 

Beata: Wyobrażam sobie, że w Stargardzie piekarni jest całkiem dużo. Czym więc wyróżniają się Państwo na rynku piekarniczym miasta?

Pani Kamila: Na pewno każda piekarnia ma u siebie coś wyjątkowego. Nie sprawdzaliśmy nigdy, co jest u innych. Zamiast tego staramy się słuchać naszych klientów, ich oczekiwań – i po prostu to robimy, najlepiej jak potrafimy. Wychodzimy klientom naprzeciw, dlatego asortyment jest urozmaicony. Otwieramy się do klientów i wykonujemy naszą pracę najlepiej, jak się da.

 

Beata: Czy można też u Państwa zamówić jakieś specjalne produkty, np. na imprezy rodzinne?

Pani Kamila: Oczywiście. Często pieczemy bułki do hot-dogów, hamburgerów czy kebabów dla gastronomii. Oprócz standardowej sprzedaży również obsługujemy sklepy, czy przyjęcia weselne. Czasem klienci zamawiają też produkty piekarnicze na pikniki. Jesteśmy otwarci na różnorodne pomysły.

 

Beata: Takie przedsięwzięcia wymagają zapewne zgranego zespołu. Ilu pracowników Państwo zatrudniają?

Pani Kamila: Zatrudniamy 15 osób. Każda z nich jest dla nas niezwykle ważna. Często rozmawiamy, również o biznesie. Zaraz po klientach, są dla nas drugim priorytetem w tym biznesie. Zdanie pracowników jest dla nas bardzo istotne.

 

Beata: Oferują Państwo również dowóz swoich produktów, czy po zamówienie należy przyjechać do piekarni?

Pani Kamila: Dowozimy do klientów. Na razie na terenie Stargardu. Może z czasem pomyślimy o rozszerzeniu obszaru dowozu.

 

Beata: Czy w Państwa piekarni dostaniemy pieczywo bezglutenowe?

Pani Kamila: Tego typu produktu u nas nie ma. Wymaga on mąki bezglutenowej lub z bardzo niskim indeksem glikemicznym. Co ważniejsze, trzeba mieć specjalne, oddzielne pomieszczenia do wypieku tego typu pieczywa. Nie mogą bowiem mieć kontaktu z produktem, który gluten zawiera. Nasza piekarnia jest małym miejscem, w którym na taką działalność nie mamy obecnie miejsca. Nie podejmujemy się robienia produktów, których nie jesteśmy w stanie zrobić na 100%. To byłoby oszustwo wobec klientów.

Beata: Właśnie dlatego zadałam to pytanie. Wiele firm opisuje swoje produkty jako bezglutenowe, a finalnie dalekie one są do spełniania tych norm.

Pani Kamila: Klient nie zawsze ma wiedzę o tym, co kupuje. Czasem też nie wie, jakie warunki powinny być spełnione, aby produkt był dobry. Z tego względu tłumaczymy klientom, jak to wygląda. Wykonujemy też swoją pracę należycie i dokładnie sprawdzamy dostawców. Szukamy tzw. czystej etykiety, która pokazuje prawdę. Dzięki temu w naszej piekarni dostępne są produkty wege, które naprawdę są wegetariańskie.

 

Beata: W plebiscycie Top 100 of Poland to właśnie klienci zapewniają wysokie pozycje w rankingu, w tym również Państwa Piekarni. Czy jest coś, co chciałaby Pani im przekazać?

Pani Kamila: Zapewniam, że u nas jest pysznie i zdrowo. Znajdziecie tu także świetną obsługę. Wszystko dlatego, że wszystko robimy w piekarni całym sercem i kochamy naszych klientów!

 

Beata: Klienci cenią sobie takie podejście na pewno, co z resztą pokazali w plebiscycie. A tak zupełnie prywatnie, cieszy się Pani z takiego wyróżnienia?

Pani Kamila: Oczywiście, że tak. Jestem bardzo dumna. I chyba wiem, jaką minę zrobi mój brat, gdy o tym wszystkim mu opowiem. (śmiech)

 

Beata: Czytałam, że aby pracować w gastronomii trzeba być człowiekiem hojnym, ponieważ osoba chytra nie odniesie sukcesu w tej branży.

Pani Kamila: Absolutnie się z tym zgadzam. Mimo, że ludzie są różni to trzeba ich kochać. Wtedy do człowieka przychodzą same dobre rzeczy, które może oddać, przekazać właśnie w tym, co robi. Dzięki temu później tak tworzone produkty są przepyszne! A jak tylko zrobimy coś nowego to organizujemy degustacje i poczęstunek, aby klienci spróbowali i ocenili, czy taka nowość im się podoba. Słuchamy uważnie sugestii i tak powstała ostatnio pełnowartościowa bułka z rodzynkami i żurawiną.

 

Beata: Tak słucham i myślę, że w branży piekarniczej chyba szczególnie prawdą jest, że przedsiębiorca pracuje 24 godziny na dobę. Czy Pani się z tym zgodzi?

Pani Kamila: Tak jest. Tak jest… Ale z bratem staramy się dzielić pracą po równo. Dużo siły dodaje nam tu możliwość realizowania własnych pasji, która wytwarza się po takim podziale. Ponadto jesteśmy zgodni, co buduje przyjemną atmosferę. A ona się potem udziela naszym klientom. Mam wrażenie, że ta atmosfera przekłada się potem na wszystko.

 

Jesteś właścicielem tej firmy?

Dowiedz się, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
Kliknij tutaj
„Serdecznie gratuluję zwycięzcy!”
Prezentowana firma jest zwycięzcą konkursu TOP 100 of Poland w kategorii Piekarnie. Należy do 100 najlepszych firm w Polsce w branży.
Zobacz także inne firmy z tej branży
Składowe oceny

Indeks zadowolenia

Wskaźnik opinii to średnia ważona ocen we wszystkich portalach internetowych. Np. jeśli firma ma na portalu A ocenę 4/5 wystawioną na podstawie 10 ocen. Natomiast na portalu B ocenę 5 na 5 wystawioną na podstawie 90 ocen. To wskaźnik opinii wyliczamy:
(4/5.10.5/5.90 )/100= 9,8/10

Indeks popularności

Współczynnik popularności jest liczbą opinii o danej firmie w odniesieniu do maksymalnej liczby opinii posiadanych przez firmę, która ma ich najwięcej w danej branży. Tak więc firma która ma najwięcej opinii dostaje 10 punktów za współczynik popularności. Firma która ma połowę tej ilości dostaje 5 punktów.
Twoja firma znajduje sie na liście?
Odbierz materiały marketingowe.
Skontaktuj się z nami
TOP100 sp. z o.o
UL. Legnicka 59d/b2
53-203 Wrocław
Poland

kontakt@top100.pl

Zaloguj się

aby, przejść do edycji podstrony laureata